ALBEMARLE PRE-WAR

2014

WHAT: Apartment renovation to accommodate modern living requirements

CHALLENGE: Getting rid of gratuitous circulation space and opening up the
dining room to kitchen and living room while keeping a sense of separation

STRATEGY: Replacing one wall with a two-sided, open book case
in the living room, another with two-sided seating in the kitchen.
Updating bathrooms and adding lots of storage in bedrooms

 

 

CONSTRUCTION: STJ Contracting, Co.
PHOTOGRAPHY: Ben Rahn, A-Frame Studio

ALBEMARLE PRE-WAR

2014

The book case opens into what used to be a dark hallway, visually including the circulation space into the living area,…

ALBEMARLE PRE-WAR

2014

…while bringing light into the hall.

ALBEMARLE PRE-WAR

2014

The galley kitchen was opened up and has a counter with two-sided seating near the dining area.

ALBEMARLE PRE-WAR

2014

The long and skinny Master Bath was extended to accommodate a spacious and elegant shower. An extra-skinny sink tops a custom vanity for storage.

ALBEMARLE PRE-WAR

2014

In the Daughter’s Bathroom, the colors are more playful.

ALBEMARLE PRE-WAR

2014

Moving the closets to the wall between the bedrooms (which adds sound separation) freed up the old closet niche in the the younger daughter’s bedroom for a desk and a murphy-bed-and-“locker” for the older daughter, who often visits.

ALBEMARLE PRE-WAR

2014

Moving the closets to the wall between the bedrooms (which adds sound separation) freed up the old closet niche in the the younger daughter’s bedroom for a desk and a murphy-bed-and-“locker” for the older daughter, who often visits.

ALBEMARLE PRE-WAR

2014

BEFORE (above) and AFTER (below)